
Echo kursu z Tomkiem 🙂 Smak i zapach jak w Łazach. Niezawodna. Pyszna. Ładująca akumulatory – jak to Pięć Przemian 🙂 Dla sceptyków powiem, że świeży ogórek naprawdę może dać smak zupie 🙂 Nie podam Wam jednak proporcji 🙂 – znawcy Pięciu Przemian twierdzą, że najważniejsza jest kolejność dodawania składników. Zachowanie obiegu przemian. Spróbujcie 🙂

- wrzątek
- liść laurowy
- starta marchew
- mielony kminek
- starty korzeń pietruszki
- starty korzeń selera
- pokrojona w kostkę cebula
- posiekany czosnek
- sól
- posiekana natka pietruszki
- posiekany koperek
- suszony majeranek
- pokrojone w kostkę ziemniaki
- pieprz
- ziele angielskie
- curry
- odrobina soli lub wody – jako elementu przemiany wody
- świeże ogórki starte na tarce
- sok z cytryny lub kwasek cytrynowy


Kasia Sarna
21 października, 2013nawet nie pamiętam kiedy jadłam ogórkową… z tych składników zapowiada sie przepysznie 🙂
Piłka w Kuchni
14 listopada, 2013niespodzianką w tych składnikach są surowe ogórki… ale nie trzeba się ich bać – zupa jest naprawdę pyszna 🙂