
Lubicie zapach świeżego pieczywa o poranku? Ja uwielbiam, ale rzadko mam w sobie dość motywacji, by rano zerwać się skoro świt, wyrabiać ciasto, czekać, aż się upiecze… Przepis, który dziś chcę Wam polecić, pozwala przygotować ciasto wieczorem, a rano… tylko uformować bułeczki i po chwili cieszyć się z aromatu świeżego pieczywa w całym domu…

Składniki:
- 2 średnie ziemniaki
- 5 łyżek roztopionego masła
- 1/2 szkl. mleka
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki cukru + 1 łyżeczka
- 50g świeżych drożdży
- 2 2/3 szkl. mąki pszennej


Kulinarna Maniusia
3 stycznia, 2015Uwielbiam domowe pieczywo. Świetne bułki.
Piłka w Kuchni
6 stycznia, 2015zachęcam do przetestowania 🙂