Ten przepis troszkę odleżał w szufladzie. Ale… sałatka była taka pyszna, że wskakuje na bloga 🙂
Ma same zalety – zielona! zdrowa! sycąca! pachnąca! Idealna jako samodzielne danie na lekką kolację, ale świetnie sprawdzi się też jako dodatek do uroczystej kolacji.
Składniki:
- duża garść świeżego szpinaku
- 1 świeży długi ogórek
- 1 dojrzałe awokado
- 2 jajka ugotowane na twardo
- mała czerwona cebulka pokrojona w kostkę
- sos balsamiczny ITALIAMO z Lidla
Sposób przygotowania:
Szpinak umyj i osącz z wody. Ułóż go na półmisku. Ogórek obierz i pokrój w kostkę. Awokado obierz i pokrój w kostkę. Jajka obierz i pokrój w kostkę.
Wszystkie warzywa i jajka ułóż warstwami na szpinaku. Całość polej sosem balsamicznym.
Banalne? Pewnie. Ale pyszne 🙂
Smacznego!

What do you think?