
20 lutego w Centrum Domowych Inspiracji w Warszawie Piotr Chyralecki (znawca i miłośnik czekolady) wraz z Pawłem Kibratem zabrali nas w niecodzienną podróż. Podróż po zaskakujących połączeniach smakowych. Bohaterem spotkania była… czekolada, którą łączyliśmy… no właśnie 🙂

Piotr Chyralecki przeszkolił nas w zakresie różnic między czekoladami – degustowaliśmy 70%, 90% i czekoladę z pomarańczą…



A później to już zaczęło się dziać…

Była przepyszna wędzona pierś z gęsi z sorbetem z buraka, gorzkiej czekolady z pomarańczami…




Była pierś z kaczki z sosem z gorzkiej czekolady, imbiru i chilli oraz marakuji podana na smażonych chińskich warzywach…





Było wytrawne brownie z czekolady, w połączeniu z kaszą gryczaną, podawany z musem czekoladowym z przyprawami tajskimi…











Był też krem z kalafiora z serem gorgonzola i chipsami z gorzkiej czekolady…







Było zaskakująco, acz wykwintnie… Inspirująco i baaaaaardzo smacznie.
Partnerami warsztatów były:
– Frisco.pl

– firma Bonduelle

– firma Wawel


– firma Kupiec


What do you think?