
Szybkie? Efektowne? Pyszne? Czy idealne danie obiadowe musi mieć jeszcze jakieś cechy? Mnie wystarczą te trzy. Delikatne mięso, krucha marchewka, soczyste pieczarki pod kołderką sosu majonezowego… Przepyszne 🙂

- 1 podwójny filet z kurczaka
- sól
- pieprz
- 30 dag pieczarek
- 1 mała cebulka
- 2 marchewki
- 1/2 szkl. majonezu
- 1/2 szkl. śmietany 18%
Sposób przygotowania:
Filet umyj i pokrój: najpierw rozdziel na dwie połówki, a następnie każdą z nich na cztery kotleciki. Delikatnie posól i popieprz.
Pieczarki umyj, pokrój w drobną kostkę i przysmaż z cebulką. Dopraw według uznania solą i pieprzem.
Marchewkę zetrzyj na średnich oczkach.
Majonez wymieszaj ze śmietaną – na gęsty sos.
Kawałki kurczaka ułóż w żaroodpornym naczyniu. Wyłóż na nie pieczarki – po łyżce na kotlecik. Każdy z nich przykryj startą marchewką i polej sosem majonezowym
Piecz w piekarniku bez termoobiegu w temp. 160-170 st.przez 30 minut.

Smacznego!

gigi_26
8 listopada, 2013To jest pyszne, tylko my nie dajemy śmietany, natomiast ułatwiłyśmy sobie pracę po pierwszym razie kiedy nam się do majonezu przylepiały pieczarki i marchewka i teraz mieszamy wszystko razem z majonezem na coś w rodzaju sałatki i nakkładamy, smak i efekt ten sam ale szybciej i wygodniej 😀
Piłka w Kuchni
14 listopada, 2013muszę przetestować Wasz pomysł 🙂
gigi_26
18 listopada, 2013Spróbuj naprawdę to samo praktycznie a i wygodnie, jak jest imprezka to rano się rozbija mięsko i na talrzyku kupeczkę do lodówki, "sałatkę" z dodatków podobnie i tuż przed przyjściem gości nakładamy i gotowe 😀 wygodnie 😛
Dorota
9 listopada, 2013Pewnie bardzo aromatyczne było 🙂
Piłka w Kuchni
14 listopada, 2013oj było 🙂