
Dlaczego zakręcone? Bo na dwóch rodzajach mąki z dodatkiem płatków owsianych. Przepis dla tych, którzy kochają eksperymenty 🙂

Składniki:
- 1/2 szkl. mąki pszennej
- 1/3 szkl. mąki żytniej
- 1/3 szkl. płatków owsianych
- 1 szkl. mleka
- 1 jajo
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:
Wymieszaj dokładnie jajko, olej i mleko. Dodaj pozostałe składniki ciasta i dokładnie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Smaż cienkie naleśniki na teflonowej patelni. Podawaj z miodem i bananem 🙂

Smacznego!

Ervisha
11 maja, 2014Na pewno byly smaczne 🙂
Piłka w Kuchni
13 maja, 2014oj, tak 🙂
kalinas
13 maja, 2014fajny przepis, wypróbuję na swojej rodzinie;)
Piłka w Kuchni
13 maja, 2014polecam 🙂