
Dynia to piękne warzywo. Idealne do gotowania, grillowania, pieczenia, duszenia, smażenia… Można je jeść z kaszą, z ryżem, z ziemniakami, makaronem… Jest pożywna i zdrowa – zawiera witaminy z grupy B, PP, E i C oraz błonnik, karoten, żelazo, fosfor, magnez, selen, miedź, mangan, cynk… Jak jej nie jeść?
Dziś w menu kotleciki z dyni – przepyszne! Wegetarianie zjedzą z przyjemnością, a mięsożercy? Jeśli spróbują, polubią 🙂

Składniki:
- 700 g oczyszcoznej dyni
- 3 łyżki ziaren słoneczniku
- 1 duża łyżka posiekanego koperku
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki tartej bułki
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
- curry
- gałka muszkatołowa



What do you think?