
Domowe słodycze, poza zdrowotnymi zaletami, niosą ze sobą olbrzymi ładunek pozytywnej energii. Odrobina naszego zaangażowania kuchni, najlepsze składniki, ciepło, które niesie kuchnia sprawiają, że każdy kęs domowej słodkości sprawia przyjemność. Miło patrzeć, gdy najmłodsi mając do wyboru domowy wypiek i kupny batonik, decydują się na dzieło mamy. Są słodkie desery, których przygotowanie zajmuje kilkanaście minut. Czasem można je przygotowywać oglądając jednocześnie ulubiony serial. Dzisiejsza propozycja nie wymaga pieczenia. Wystarczy blender 🙂

Składniki:
- 400 g owoców suszonych (u mnie: morele, śliwki, rodzynki)
- 2 łyżki gorącej wody
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki kakao
- garść zmielonych migdałów ze skórką
- 1 łyżka oliwy z oliwek




Magda
7 września, 2013lubię takie mini słodkości 🙂
Piłka w Kuchni
14 września, 2013idealne na jesienno-zimową porę – warto mieć w lodówce 🙂 osłodzą każdy choćby lekko depresyjny nastrój