
Ten przepis nie jest oryginalną recepturą na tort szwarcwaldzki. Powstał z połączenia kilku przepisów i produktów akurat przeze mnie posiadanych. Może być jednak powielany – mówię to z pełną odpowiedzialnością 🙂 Był pyszny – nie za słodki. Idealnie wiśniowy…

Składniki:
- okrągły biszkopt – u mnie biały, ale może być również kakaowy
- 75 + 150ml soku z wiśni
- 75 + 50 ml likieru wiśniowego
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 700 g wiśni osączonych z kompotu
- 750 ml śmietany kremówki
- 4 łyżki cukru pudru
- wiórki czekoladowe do dekoracji
- wiśnie kandyzowane do dekoracji


RedHead
22 października, 2014Pysznie wyglądające warstwy! Kusisz, oj kusisz 🙂
Piłka w Kuchni
19 grudnia, 2014taka moja misja – wodzić na pokuszenie 🙂
gin
25 października, 2014Mmm, wygląda wspaniale 🙂
Piłka w Kuchni
19 grudnia, 2014dziękuję 🙂
ILONAMELIA
7 marca, 2015Jejku Twoja misja sprawiła, że nie mogę odejść od komputera a czeka mnie dziś jeszcze ttyyyyyle pracy! Ale z pewnością będę chciała "spróbować" zrobić ten sam torcik co Ty 🙂 Dlaczego cudzysłów? Bo w kuchni, jeśli chodzi o pieczenie, to jestem całkowicie lewa! Uwielbiam oglądać piękne ciasta i torty, moje ulubione są na rogwojskiego.pl/ ale jeśli chodzi o ich realizację to lepiej abym się za to nie brała!
Piłka w Kuchni
7 marca, 2015Cieszę się, że wpadł Ci w oko 😄 Próbuj, naprawdę warto i nie martw się,jeśli będzie odbiegał od ideału. Smakować na pewno będzie Cudownie 😄
ILONAMELIA
10 marca, 2015Spróbuję i dam znać! 🙂 Pozdrawiam! 🙂