Czas się przyznać. Ja też mam chwile, gdy nic mi się nie chce. Gdy gotowanie i pieczenie to ostatnia czynność, na którą mam ochotę. Takie sytuacje nie wykluczają jednak ochoty na coś pysznego lub wizyty gości.
Wtedy na ratunek przybywają nam producenci półproduktów. Rzadko z nich korzystam, ale czasem… no właśnie 😉
Tym razem na tapetę wzięłam Bezę firmy Delecta. Muszę przyznać, że ten produkt wyjątkowo im się udał. Beza jest łatwa w przygotowaniu i smaczna. Można z niej przygotować pyszną pavlovę lub właśnie tort Dakłas.
Macie z nią jakieś doświadczenia?
Składniki:
- 1 op. Bezy Delecta
- 125 ml zimnej wody
- 250 ml schłodzonej śmietany kremówki
- 150 g masy kajmakowej
- 100 g suszonych daktyli
- 150 g gęstego jogurtu naturalnego
- 100 g orzechów włoskich
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 op. śmietan fixu




What do you think?