
Nie wiem, skąd mam ten przepis. Postanowiłam go jednak odkurzyć z okazji Dnia Taty. Danie jest typowo męskie – zajadający się nim mężczyźni sugerowali piwo do kompletu 😉 Jest to niekonwencjonalny sposób przygotowania i serwowania fasolki po bretońsku. Mnie on jednak bardziej odpowiada od tradycyjnego 🙂

Składniki:
- 30 dag białej fasoli Jaś
- 6 kiełbasek – najlepeij mieszanych: biała i wędzona
- 2 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 łyżeczka świeżego tymianku
- 1 średni koncentrat pomidorowy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Piecz 25 minut w 160-170 st.

Anonimowy
27 czerwca, 2014jutro ją spróbuję…
Piłka w Kuchni
28 czerwca, 2014Podziel się później wrażeniami 🙂