
Autorką tego dania jest moja siostra. Nie powiem – zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Tatar nie tylko wspaniale wyglądał – on był po prostu wyśmienity 🙂 Jest tylko jeden problem – proporcje składników. Siostra zapytana powiedziała: “robiłam na oko… powaga!”. I co ja mam z tym zrobić? Jak podać recepturę? 😉

Składniki:

- łosoś sałatkowy
- zielone oliwki
- papryka konserwowa (jeśli nie lubisz, możesz pominąć)
- ogórek konserwowy
- cebulka
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek



Ewelina C
6 września, 2014Tak właśnie było. Dodawałam składniki do łososia tak żeby ładnie wyglądało. Była to moja improwizacja. Troszkę pracochłonna ale warta poświęconego czasu. Polecam.
Piłka w Kuchni
9 września, 2014nie pozostaje Ci nic innego, jak przy następnej okazji przygotować tatara znowu i… spisać proporcje 😀
Alinka Mars
3 października, 2015Świetnie przedstawiony przepis, na pewno także go wypróbuje. Dekoracja tatara widzę że bardzo się liczy, ładne udekorowanie całej potrawy na talerzu zawsze będzie lepiej smakowało, bo w końcu je też się oczami :-). Wiele osób robi prawdziwie arcydzieła dekoracji, mi niestety nie zawsze się udaje. Robię czasami taki prosty open-youweb.com/jak-zrobic-tatar/ ale zawsze skuszę się na coś lepszego. Dziękuję jeszcze raz za wspaniały wpis.
Piłka w Kuchni
5 października, 2015dziękuję za miłe słowa 🙂