
Próbowanie nowych smaków przynosi mi mnóstwo przyjemności, a ich powtarzanie w domowej kuchni sprawia mi olbrzymią frajdę 🙂 Eksperymentowanie z ilością przypraw, z proporcjami składników czasem się udaje, a czasem nie. Tym razem odniosłam sukces i chętnie dzielę się z Wami smakiem, który, mam nadzieję, kiedyś spróbuję w jego ojczyznie. Hiszpańska tapenada 🙂

Składniki:
- 100 g czarnych drylowanych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka osączonych z zalewy kaparów
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- szczypta chilli w proszku lub kawałek suszonej papryczki
- mielony pieprz kolorowy


Unknown
3 listopada, 2015,Rewelacyjne przepisy z dynią w roli…głównej….. Dzięki piękne….