
Odrobina zieleniny, szczypta czerwieni, białe przebłyski. Danie w kolorach flagi włoskiej. Trochę może z włoskim rodowodem. Jest makaron, jest pyszny sos na balsamico. Spróbujcie 🙂

Składniki:
- garść młodego szpinaku
- garść ugotowanego makaronu świderki (u mnie: Malma)
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 10 ząbków czosnku marynowanego
- 10 czarnych oliwek
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- sól morska
- świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:
Makaron ugotuj al dente. Przelej zimną wodą i pozostaw do ostygnięcia. Szpinak umyj i osusz. Pomidorki umyj i przekrój na połówki. Czosnek i oliwki pokrój. Oliwę wymieszaj z octem i przyprawami.
Składniki możesz albo ułożyć wedle uznania na talerzu i polej sosem albo wymieszaj.
Smacznego!

posmakujto!
14 kwietnia, 2014Uwielbiam takie sałatki 🙂
Piłka w Kuchni
14 kwietnia, 2014ja też 🙂