
Nie było jeszcze lata, bym nie robiła musu ze świeżych truskawek. Mówiąc “mus” mam na myśli zmiksowane z cukrem pudrem truskawki. Spożywałam go zazwyczaj we wszystkich znanych mi formach i postaciach: z ryżem, makaronem, do lodów, do ciast biszkoptowych, jako koktajl… Przypadkiem, a może wprost przeciwnie, w moje ręce trafił letni numer “Piękno i pasje”. Znacie? Jeśli jeszcze nie, to gorąco Wam polecam 🙂 Zainspirował mnie, bym zamknęła smak lata w słoiczkach. Tak oto powstał syrop, który, mam nadzieję, ubarwi nie jeden jesienno-zimowy wieczór 🙂

Składniki:
- 750 g truskawek
- 250 g cukru
- 1 cytryna


Wyzwania Kuchenne
23 czerwca, 2014cudny…
Piłka w Kuchni
23 czerwca, 2014całkowicie się zgadzam 🙂