To moje pierwsze podejście do spring rollsów. Papier ryżowy długo czekał na swoje 5 minut, a dopiero zakup krewetek w Lidlu mnie zmobilizował.

Przygotowałam więc szybką wersję spring rolls – bardzo prostą, z niewielką ilością składników. Na pierwszą próbę “z czym to się je” mogą być, ale następne będą bardziej wyszukane 😉

Składniki:
- 12 płatów papieru ryżowego
- makaron sojowy
- opakowanie krewetek
- sos słodko-kwaśny
- sałata lodowa
Sposób przygotowania:

Makaron sojowy zalej wrzącą wodą i odstaw na kilka minut. Sałatę lodową pokrój jak na sałatkę.


Arkusze papieru ryżowego zwilż wodą. Na środku ułóż nadzienie: sałatę lodową, krewetki, makaron i sos. Następnie zwiń w rolkę.
Podawaj od razu 🙂

Smacznego!

What do you think?