
Ze wszystkich warzyw, z których wyciskam soki, najbardziej intryguje mnie buraczek 🙂 Może dlatego, że moja rodzinka ma największe opory, by go wypić?
Testuję więc z moją wyciskarką Saną różne kombinacje…

Dziś w menu wersja czysto warzywna – marchew z buraczkiem… Efekt? Sok wypity 🙂
Składniki:
- czerwone buraczki
- marchewka
(w proporcji 1:1:)
Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa wyszoruj i obierz. Pokrój na paski i wrzucaj kolejno do wyciskarki. Sok wymieszaj (np. z pomocą paska marchewki :)) i … na zdrowie 🙂

Smacznego!

Unknown
6 października, 2015Sok POMIDOROWY :
Likopen, karotenoid znajdujący się w pomidorach, znany jest ze swoich silnych właściwości p r ze c i w u t l e n i a j ą c yc h . Przeciwutleniacze to substancje, które powstrzymują wolne rodniki przed przyłączaniem się do normalnych komórek podczas procesów metabolicznych w organizmie.
Przepis :
– należy usunąć ogonek i nasiona z gruszki i pokroić ją na cząstki
– obrać ze skórki cytrynę i cebulę i pokroić je na cząstki
– wycisnąć sok w wolnoobrotowej wyciskarce do soku, umieszczając w urządzeniu na przemian : pomidory, cebulę, nać pietruszki, szpinak, gruszkę i cytrynę.
Smacznego życzy terapiasokami.pl !
Piłka w Kuchni
6 października, 2015dzięki za inspirację – na pewno spróbuję 🙂