
Nigdy nie spożywałam aż takich ilości warzyw i owoców. Sytuację znacząco zmieniła wyciskarka Sana – pisałam o niej Tu. Może to efekt jej “świeżości” i pewnego novum, które chętnie się uruchamia. Nieważne. Ważne, że soki pijemy często i że nasze eksperymenty naprawdę nam smakują.
Tym razem podrzucam przepis, który idealnie sprawdza się zimą – z dwóch powodów. Po pierwsze pomarańcze i jabłka są łatwo dostępne, a po drugie – wszystkie składniki mają duuuuużo witaminy C, która pomaga naszej odporności 🙂

Składniki:
- 6 pomarańczy
- 4 jabłka
- 2 łodyżki selera naciowego


Magdalena
4 lutego, 2015mniam 😀
Piłka w Kuchni
4 lutego, 2015oj tak 🙂
Sylwia
17 maja, 2016Kwiecień – maj to najlepsze miesiące na soki z pokrzywy ma wtedy najwięcej składników i znakomicie uodparnia organizm.
Piłka w Kuchni
17 maja, 2016to prawda! w zeszłym roku wyprodukowałam hurtowe ilości soku z majowej pokrzywy. W tym roku dodaję ją do soków na bieżąco 🙂