
Soczewica na śniadanie? Katarzyna Jaszczyk-Górska, prowadząca warsztaty “Śniadanie: jedz jak król” w Akademii Smaku Bosch twierdzi, że jak najbardziej. Ja bym ją raczej serwowała na lunch czy obiad… Ale można i na śniadanie 😉
Danie to jest bardzo sycące, aromatyczne, lekko rozgrzewające… Idealne na jesień i zimę. Spróbujcie 🙂

Składniki:
- fenkuł
- seler naciowy
- soczewica
- szklanka pomidorów typu passata
- oliwa
- 2-3 listki laurowe
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- kurkuma
- kozieradka
- kolendra
- kmin rzymski
- cynamon
- trawa cytrynowa
- tymianek
- sól
- pieprz
- świeża kolendra

Pasja tworzenia
18 lutego, 2015Świetny pomysł na lekki obiadek 🙂
Piłka w Kuchni
19 lutego, 2015🙂