
Śledzie, śledzie, śledzie… zajadam się nimi któryś tydzień i ciągle mam mało 🙂 Są dobre na święta, na spotkania karnawałowe… Dzisiejsza propozycja jest musztardowa. Może nie wygląda super estetycznie, ale są pyszne 🙂

Składniki:
- 5 wymoczonych filetów śledziowych solonych
- 4 łyżki musztardy stołowej
- 1 cebulka
- 1 łyżeczka miodu
- 5 łyżek oleju
- 1 łyżka gorczycy
Sposób przygotowania:
Musztardę wymieszaj z miodem, olejem i gorczycą. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i pokrojone w paseczki śledzie. Dokładnie wymieszaj, przełóż do słoika i schowaj na kilka dni do lodówki.

Smacznego!

Unknown
30 stycznia, 2014aż poczułam zapach śledzi 😉
Piłka w Kuchni
1 lutego, 2014Nic tylko do dzieła 🙂