
Dość łatwy do przygotowania. Idealny na ciepły dzień. Może być konkurencją dla lodów. Optymalnie słodki. Połączenie malin i bezy znane jest choćby z bałaganu z Eaton, więc nie mogło zawieść naszego podniebienia 🙂
Ukoronował 14 urodziny moich siostrzeńców. Byli zachwyceni 🙂
Przepis zaczerpnięty ze słodkiego dodatku do Twojego Stylu.

Składniki:
- 250g malin
- trochę oleju
- 70 g orzechów włoskich lub migdałów
- 100 g białej bezy
- 125 g białej czekolady
- 10g oleju kokosowego
- 3 łyżeczki żelatyny
- 1 łyżka + 75 g cukru
- 600 g sera śmietankowego
- 200ml śmietany kremówki
- maliny i bezy do dekoracji

Sposób przygotowania:



gin
4 września, 2014Wygląda cudowni, tak letnio i leciutko 🙂
Piłka w Kuchni
9 września, 2014a jak smakuje… 🙂