
Sernik bez sera? Dlaczego nie? Dzieliłam się już z Wami przepisem na styropian , w którym zamiast sera były jogurty. Dziś przepis na sernik na śmietanie!
Składniki:
- 3 szkl. mąki pszennej
- 1/2 szkl. cukru
- 5 żółtek
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 margaryna
- puszka brzoskwiń
- 3 kwaśne śmietany 18% (330 g)
- 5 białek
- 1 szkl. cukru
- 2 budynie śmietankowe bez cukru

Sposób przygotowania:
Z mąki, 1/2 szkl. cukru, żółtek, margaryny i proszku do pieczenia zagnieć ciasto. 1/3 ciasta zamróź.
Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem. Wylep ją 2/3 ciasta. Ułóż na nim pokrojone brzoskwinie.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj śmietanę i budyń. Delikatnie wymieszaj. Masę przełóż na brzoskwinie.
Zamrożone ciasto zetrzyj na tarce na wierzch.
Piecz 50 minut w 180 st. bez termoobiegu. Wystudź w uchylonym piekarniku.
Smacznego!

Słodkie Niebo
11 października, 2016Piekłam kiedyś to ciasto 🙂 Jest bardzo smaczne i wspaniale "udaje" klasyczny sernik 😉
slodkieniebo.blogspot.com/
Piłka w Kuchni
12 października, 2016zgadzam się! 🙂
Cukry Proste
11 października, 2016Nigdy nie jadłam, ale mi się podoba:)
Piłka w Kuchni
12 października, 2016musisz koniecznie spróbować!
Izaa
11 października, 2016fajne ciacho
Piłka w Kuchni
12 października, 2016koniecznie spróbuj!