
Po moim powrocie z sierpniowego urlopu nad morzem stałam się zwolenniczką przygotowywania drugiego śniadania (a nawet obiadu) do pracy. Czasem zabieram owsiankę , czasem sałatkę . Dziś proponuję sałatkę z rybką, która fantastycznie syci i daje energię do dalszej pracy. Można przygotować wieczorem. Z apetytem zjedliśmy ją z mężem w pracy.

Składniki:
- 3 jajka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 puszki kukurydzy
- 200 g żółtego sera
- 2 małe cebulki
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- pieprz
- pieprz cayenne (ew. chilli)


Zielona Papryczkaa
24 września, 2013cudowna sałatka, taką jaką lubię 🙂
ja majonez zastępuje śmietanką 22%
i też jest pysznie pozdrawiam 🙂
Piłka w Kuchni
24 września, 2013ze śmietanką jeszcze nie próbowałam… następnym razem 🙂
Anonimowy
24 września, 2013sałatka z tuńczyka jest megaa do pracy;p Zapraszam cię na szczyptę soli:)
Piłka w Kuchni
24 września, 2013Szczypcie się przyjrzałam, na FB polubiłam 🙂
Goa
24 września, 2013Bardzo mi się podoba ta sałatka, chętnie bym zabrała ją do pracy:)
Piłka w Kuchni
24 września, 2013to koniecznie musisz ją sobie przy najbliższej okazji przygotować 🙂
Aguś kulinarnie
24 września, 2013Już ją polubiłam:)
Piłka w Kuchni
24 września, 2013🙂