
Kisicie buraki na barszcz? Nie? Konieczni musicie spróbować!
Zakwas z buraków nadaje barszczowi niepowtarzalnego smaku, a buraki kwaszone są smaczne i stanowią naturalny probiotyk! Sałatkę z kiszonych buraków z serem eta, fasolą i jabłkiem “ukradłam” TU. Jest przepyszna i muszę się nią z Wami podzielić!

Składniki:
- 1 puszka białej fasoli
- 400 g soczystego kwaśnego jabłka
- 200 g ogórków kwaszonych
- 200 g sera fety
- 200 g kiszonych buraków
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 1 ząbek czosnku
- 1 szalotka
- 100 ml oliwy z oliwek
- 75 ml soku wyciśniętego z pomarańczy
- 15 ml soku z cytryny
- 1 łyżeczka sosu worcestershire
- 1/2 łyżeczki miodu



What do you think?