
Pamiętacie warsztaty z Haiyan Li? Pisałam o nich TU. Czas na pierwszy przepis. Sałatka z bakłażana, która dopieściła kubki smakowe także bakłażanowego sceptyka. Tajemnicą sałatki jest sos wręcz kipiący od smaków tradycyjnej kuchni chińskiej. Spróbujcie.

Niech Was nie przerażają składniki sosu. Dostępne są w delikatesach i marketach w całej Polsce. Zestaw tych przypraw jest uniwersalny dla dań kuchni chińskiej i jeśli zagustujecie w tych smakach na pewno go wykorzystacie 🙂

Składniki:
- 1 mały bakłażan
- 1 łyżka drobno posiekanego (mielonego) czosnku
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka oleju z prażonego sezamu House of Asia
- 2 łyżki dressingu ryżowego House of Asia
- 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek House of Asia
- 1 łyżka bulionu warzywnego House of Asia





D
14 lipca, 2014Świetny blog, gratuluję tak dobrego prowadzenia. Muszę tutaj jeszcze kiedyś wpaść !
Biorę udział w konkursie i proszę o pomoc, wystarczy skomentować wpis (gdy klikniecie przeniesie was automatycznie:) Mam nadzieję, że pomożesz mi wygrać.
Piłka w Kuchni
21 lipca, 2014zaglądaj – zapraszam 🙂
Anonimowy
24 lipca, 2014Monia, ale ten Daniel dobrze trafił, teraz wiem czym Go skusiłaś oprócz uroku osobistego oczywiście;;;)))
Piłka w Kuchni
4 sierpnia, 2014to nie wiedziałaś, że najkrótsza droga do serca mężczyzny wiedzie przez żołądek? 😉