
Sałatka, która spokojnie może stać się samodzielnym daniem. Mamy w niej i węglowodany, i białko.
Jest trochę kwaśna, trochę słodka, dlatego też, Moi Mili, podzielicie się – na jej gorących zwolenników i zdecydowanych przeciwników. Troszkę smakowo kontrowersyjna, ale warta spróbowania.

Składniki:
- 1 opakowanie pierożków tortellini
- 20 dag szynki konserwowej
- 1 puszka ananasów
- 4-6 ogórków konserwowych
- majonez
Sposób przygotowania:
Pierożki ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą i skrop olejem. Wymieszaj, aby się nie skleiły.
Szynkę i ogórki pokrój w kostkę, ananasy na drobne cząstki.
Wymieszaj przygotowane składniki sałatki z majonezem (u mnie 4 łyżki). Schłódź przed podaniem.


Anonimowy
24 sierpnia, 2013Myslę ze posmakowała by mi 🙂 jednak aby się o tym przekonać – muszę ją kiedyś zrobic 🙂
Piłka w Kuchni
31 sierpnia, 2013naprawdę warto 🙂