
Stara kartka zapisana z 10 lat temu… Zapominana… Przeleżała ten czas w czeluściach szuflady… Dziś odkurzona, przepis przetestowany, a sama receptura awansuje z szuflady na bloga 😉
Uprzedzam, że sałatki wychodzi baaaardzo dużo 😉

Składniki:
- 20 dag ryżu
- 3 czerwone papryki
- 2 czerwone cebule
- 2 pomidory
- długi ogórek
- puszka groszku
- puszka kukurydzy
- 20 dag żółtego sera
- tuba pasty tuńczykowej
- 100 ml soku pomidorowego
- 2 łyżki natki
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- sok z 1 cytryny
- kilka kropel tabasco
- tymianek
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż ugotuj na sypko i ostudź. Cebulkę posiekaj, paprykę, pomidory i ogórka oczyść i pokrój w kostkę. Groszek i kukurydzę osącz. Żółty ser pokrój w drobną kostkę.
Wszystkie rozdrobnione składniki wymieszaj.
Z pasty tuńczykowej, soku pomidorowego i przypraw przygotuj sos. Polej nim sałatkę i wymieszaj. Odstaw na co najmniej 30 minut.

Smacznego!

FitHealthyLife
19 września, 2015Fajna! 🙂
Piłka w Kuchni
21 września, 2015🙂