
Poszukiwania pomysłu na pyszną, szybką i efektowną sałatkę to tradycja przed każdym spotkaniem towarzyskim. Przynajmniej w moim przypadku. Zawsze chcę zabłysnąć, podać “coś” nowego. “Coś”, co zaskoczy moich gości do tego stopnia, że będą prosić o przepis. Moi Mili – ta sałatka spełnia wszystkie wymienione wcześniej kryteria. Kopiujcie, drukujcie, mieszajcie! Warto 🙂

Składniki:
- 1 woreczek ugotowanego ryżu
- 20 dag szynki konserwowej
- 1 czerwona papryka
- 4-6 ogórków konserwowych
- 1 cebulka
- 2 czosnku
- 1 puszka czerwonej fasoli
- garść posiekanego koperku
- garść posiekanego koperku
- 1 sałata lodowa
- majonez
- sól
Sposób przygotowania:
Pokrój w kostkę: szynkę, paprykę, ogórki, cebulkę. Posiekaj czosnek. Osącz i opłucz czerwoną fasolę. Sałatę lodową poszarp na małe kawałki. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj majonez (ja dodałam 4-5 łyżek), dopraw do smaku solą. Wymieszaj i schłódź przed podaniem.

Smacznego!

Anonimowy
21 maja, 2014Muszę spróbować! 🙂
Ostatnio robiłam podobną, bez ryżu:
co-na-obiad.pl/kuchnia_polska/salatki/salatka_konfetti.html
Piłka w Kuchni
16 czerwca, 2014o! super wersja 🙂
Anonimowy
30 lipca, 2015Pyszne połączeni ja zrobiłam, co prawda bez sałaty, bo akurat nie miałam, ale wszystkim bardzo smakowała i prosili o przepis. Szybka prosta i pyszna takie lubie najbardziej 🙂
Piłka w Kuchni
31 lipca, 2015takie komentarze cieszą najbardziej 🙂