
Sałatka kryzysowa. W lodówce smętnie leży kilka plasterków szynki i kawałek pora? Ryż zapewne znajdzie się w czeluściach kuchennych szafek. Puszki ananasa też często plątają się na półkach. Szybka i smaczna.

Składniki:
- 1 woreczek ryżu
- 1/2 puszki ananasa
- kawałek pora
- kilka plasterków szynki
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Ananasa pokrój w kostkę, por w półplasterki i szynkę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj z ostudzonym ryżem. Przed podaniem schłódź w lodówce.

Smacznego!

Madzia
21 sierpnia, 2014To nie sałatka kryzysowa, tylko oszczędna 😀
Piłka w Kuchni
21 sierpnia, 2014Oba określenia dobrze ją charakteryzują 🙂