
Życzeniem siostrzeńców pavlova znów pojawiła się na naszym stole. Tym razem w wersji… różowej 🙂 Zdziwiłam się, że dwóch dorastających nastolatków płci męskiej nie protestowało na kolor… Powód był tylko jeden – pavlova była przepyszna 🙂
Nie będę udawać, że to jakiś nowy przepis – ten jest idealny 🙂

Składniki:
- 6 białek
- 300 g drobnego cukru
- 1 łyżeczka skrobii kukurydzianej
- 1 łyżeczka białego octu winnego
- 250 ml kremówki
- czerwony barwnik w żelu
- maliny

Sposób przygotowania:
Wystudź w uchylonym piekarniku. Wystudzoną bezę połóż na paterze. Wyłóż na nią ubitą na sztywno kremówkę i udekoruj malinami.


My culinary art
6 września, 2014Uwielbiam Pavlovą 🙂 Cudowny kolor
Piłka w Kuchni
9 września, 2014dziękuję 🙂
Kinga
6 września, 2014Ciekawy post 😉
Pozdrawiam
__________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Piłka w Kuchni
9 września, 2014🙂
Anonimowy
6 września, 2014Jutro zrobię….:-)
Piłka w Kuchni
9 września, 2014ciekawa jestem, jak się udała 🙂