
Czy też macie czasami wrażenie, że kurczak smakuje zawsze tak samo? Ten stereotyp łamie m.in. ten przepis. Kurczakowe roladki z farszem “skopiowanym” z tradycyjnych roladek wołowych. Zaskakujące i przepyszne!

Składniki:
- 4 uda (bez pałek)
- 4 ogórki kiszone
- 4 plastry szynki wędzonej
- 4 plastry żółtego sera
- 1 cebula
- musztarda stołowa
- 4 plastry boczku wędzonego
- sól
- pieprz
- przyprawa typu vegeta
- olej
Sposób przygotowania:
Mięso umyj, osusz. Z ud wytnij kość – rozcinając pamiętaj, że potrzebujesz płat mięsa do zawinięcia roladki.
Mięso posól i popieprz. Każdy kawałek posmaruj od środka musztardą, ułóż na niej plaster szynki, plaster sera, cebulkę (1/8-1/4 sztuki), pół ogórka kiszonego. Całość mocno zepnij za pomocą wykałaczki. Roladkę posyp vegetą i zawiń w plaster boczku wędzonego.
Roladki ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej blaszce. Piecz w 180-200 st. przez 45-55 minut.

Smacznego!

piegusek
14 listopada, 2016dla mnie kurczak nigdy nie smakuje tak samo, jest bardzo wdzięczny do obróbki 🙂 roladki super smacznie wyglądają 🙂
Piłka w Kuchni
14 listopada, 2016a jak smakują!