
Nieważne, jak nazwiemy. Ważne, że ma w sobie przepyszne warzywa, roztacza wspaniały prowansalski zapach i namawia na wizytę w tym pięknym regionie. A gdy jedząc ratatuj będziemy oglądać znaną większości dzieci bajkę… Jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przeniesiemy się do tej cudnej krainy…

Składniki:
- 1 mała cukinia
- 2 dojrzałe pomidory
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 2 ząbki czosnku
- 1 bakłażan
- olej
- masło klarowane
- sól
- pieprz
- tymianek
- zioła prowansalskie
- bazylia

Sposób przygotowania:

Dla miłośników dań z mięsem – można dodać przesmażone mięso mielone (około 300 g). Po wymieszaniu w wegetariańskim ratatujem otrzymamy danie mięsne, które podane z ziemniakami zadowoli nie-wegetarian 🙂



What do you think?