
Sobota? Śniadanie? Placuszki! Naprawdę, to silniejsze od nas 🙂 Ale ja naprawdę TO uwielbiam 🙂 Dziś “poszalałam” i wymieszałam dwa, na pierwszy rzut oka do siebie nie pasujące, rodzaje mąki. Efekt? Interesujący. Wyważony smak, odpowiednia puszystość… Przekonajcie się sami 🙂

Składniki:
- 1/2 szkl. mąki kukurydzianej
- 1/2 szkl. mąki żytniej
- 2 jajka
- 2/3 szkl. jogurtu naturalnego
- 1/3 szkl. mleka
- 2 łyżki cukru
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- olej do smażenia


Julia
23 listopada, 2013ale ładne, puszyste 😉
Piłka w Kuchni
23 listopada, 2013i naprawdę smaczne! idealne w sytuacji braku mąki pszennej 🙂