
Dzisiejszy poranek powitaliśmy racuszkami 🙂 Nie dziwcie się, już przecież wspominałam, że to taka mała tradycja 😉 Uwielbiam ten moment, kiedy siadamy razem do śniadania. A niestety rzadko się to udaje. Każdy z tych poranków, gdy jednak się uda, celebruję. Aromatyczna kawa, puszyste placuszki z dżemem lub miodem i towarzystwo tych, których kocham…

Składniki:
- 1,5 szkl. mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 szkl. maślanki
- 3 jajka
- 1 łyżka miodu
- olej do smażenia


Unknown
1 listopada, 2013również uwielbiam racuszki a smażę je z jabłkiem pokrojonym w plasterki – pychota!!!
pozdrawiam!
sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/
Piłka w Kuchni
14 listopada, 2013racuszki w każdej wersji testujemy w sobotnie poranki 🙂
Małgosia
1 listopada, 2013Bardzo lubię racuszki, dlatego tu zajrzałam:) Musze ci powiedzieć, że sporo zdjęć w necie widziałam, ale twoje racuszki są tak apetyczne, ze tylko te chciałabym zjeść 🙂 To tylko zdjęcia, ale widać, ze twoje placuszki są jak chmurki, mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz.
Pozdrawiam 🙂
Piłka w Kuchni
14 listopada, 2013dziękuję 🙂 zachęcam do testowania przepisów 🙂
Mateo.
1 listopada, 2013Muszą być pyszne 🙂
Sam robię podobne, ale z dodatkiem jabłka w środku – polecam spróbować 🙂
Piłka w Kuchni
14 listopada, 2013lubię i z jabłkiem, i z bananem, i bez dodatków 🙂