
Nic nie napiszę. Musicie spróbować 🙂
Przepis z “Jadalnych prezentów”

Składniki:
- 400 g czekolady 70%
- 3 tabliczki białej czekolady
- kilka łyżek konfitury z pigwy
- nalewka z pigwy (ew. cytrynówka)
- 250 ml śmietany kremówki

Sposób przygotowania:
Czekoladę gorzką stop w kąpieli wodnej i wypełnij nią foremki do pralinek tak, aby czekolada dokładnie pokryła ścianki. Obróć foremki do góry dnem i odstaw do zastygnięcia.

Białą czekoladę stop w kąpieli wodnej z kremówką. W czasie topienia mieszaj czekoladę, by połączyła się z kremówka na gładką masę. Przestudź, połącz z pigwą i odrobiną nalewki – do smaku.
Nadzieniem napełnij korpus pralinek. Na tak napełnionych pralinkach rozprowadź resztę stopionej czekolady. Odstaw, by zupełnie zastygły.


Smacznego!

babka z rodzynkiem
15 grudnia, 2013Cudne! Bardzo ciekawe nadzienie:-)