
Testy, testy, testy 🙂 Uwielbiam wypróbowywać nowe przepisy. Przyznam Wam się, że bardzo rzadko wracam do tych samych – przecież jest taka różnorodność i w książkach kucharskich i w internecie… Ten przepis zasłużył sobie na zaszczytne miejsce w zeszycie – na pewno jeszcze upiekę 🙂 Są… przepyszne 🙂
Wykorzystałam do ich upieczenia formę, którą ostatnio upolowałam w Lidlu na wyprzedaży kolekcji walentynkowej. Otrzymałam wiosenne jagodowe kwiaty 🙂

Składniki:
- 250 g mąki
- 150 g cukru
- 2 łyżki cukru waniliowego domowego
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g skórki pomarańczowej (u mnie z Lidla)
- 200 ml soku pomarańczowego
- 100 ml kefiru
- jajko
- 8 łyżek oleju
- 200 g mrożonych jagód
- szczypta soli

Sposób przygotowania:

babka z rodzynkiem
8 kwietnia, 2014Bardzo ładnie i apetycznie wyglądają:-)
Piłka w Kuchni
8 kwietnia, 2014warto wypróbować 🙂
antoludkowo
9 kwietnia, 2014Będę musiała wypróbować ponieważ uwielbiam muffiny !
Piłka w Kuchni
14 kwietnia, 2014ten przepis znalazł już wielu fanów – może będziesz następna? 🙂