
Chrupiące… Smaczne… Błyskawiczne w przygotowaniu… Warto ugotować większą ilość kaszy na obiad, by następnego przygotować placki…
Możecie je podać z jogurtem, z sosem tzatziki – to wersje na zimno; z sosem grzybowym, pomidorowym – to na ciepło…
Kasza podana w ten trochę niekonwencjoalny sposób przekonała nawet mojego męża, który za kaszami oficjalnie nie przepada… A wszyscy wiemy, że kasze są zdrowe, prawda? Gryczana zawiera dużo białka, węglowodanów i składników mineralnych (witaminy B1, PP, wapń, żelazo, fosfor, potas i magnez). Ponadto jest bezglutenowa 🙂

Składniki:
- 100 g suchej kaszy gryczanej
- 1 jajko
- 5 łyżek tartego sera (u mnie: cheddar)
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia


Kinga
14 lutego, 2015Smacznie 😉
Piłka w Kuchni
14 lutego, 2015oj tak 🙂 i co najważniejsze również zdrowo 🙂