
Z ostatniej ugotowanej porcji kaszy jaglanej sporo mi zostało. Po dłuższej chwili zastanowienia doszłam do wniosku, że odrobina białego sera i cebulki dopieści smak. Nie pomyliłam się. Fantastyczne połączenie, dość szybkie przygotowanie. Będę do nich wracać, a Wam polecam wypróbowanie 🙂

Składniki:
- 500 g mąki
- 250 ml ciepłej wody
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 1,5 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
- 250 g twarogu
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- masło



Kamciss
15 września, 2013Jeszcze nigdy nie jadłam takich pierogów,ale to świetny pomysł :> Pozdrawiam i zapraszam do siebie 🙂
Piłka w Kuchni
15 września, 2013dla mnie ten przepis jest idealnym przemyceniem kaszy jaglanej – nie każdy lubi, a w wersji prawie-ruskiej smakowało wszystkim 🙂