
Pierogi… Każdy lubi inne – jedni wolą z owocami, inni ruskie, inni z mięsem. Mam w domu pierogożercę, który od kilku tygodni nie jada mięsa i białej mąki… Temat pierogów na obiad wracał systematycznie, aż w końcu podjęłam wyzwanie. Nie ukrywam, że się bałam, ale… warto było. Trochę zaangażowania i otrzymałam pyszne pierogi i uśmiechniętą buźkę mojej sześciolatki 🙂

Składniki:
- 250 g mąki gryczanej
- 30 g mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- szczypta soli
- 2 łyżki oleju
- 250 ml wody
- dodatkowa mąka gryczana do podsypania
- ulubiony farsz (u mnie: 1 podsmażona cebulka z 1 ząbkiem czosnku ugotowana z 20 dag kapusty kiszonej i wymieszana z 20 dag pokrojonych i uduszonych pieczarek; doprawiłam solą i pieprzem)


dulux family zone
26 lipca, 2016Ciekawy przepis, chętnie bym skosztował takich pierożków
Piłka w Kuchni
28 lipca, 2016zachęcam do przyrządzenia – może trochę skomplikowanie wygląda, ale naprawdę warto spróbować 🙂