
Gęsina? Rzadkość na naszych stołach. Zapewne głównymi sprawcami są: zaporowa cena i słaba dostępność. Postanowiłam jednak spróbować. Tato “upolował” dla mnie dwie piersi i powiedział: “wymyśl coś” 🙂
Ale jak tu coś wykombinować, jak ja nie wiem, jak smakuje mięso z gęsi?!
Poszłam po dobrą radę na stronę http://www.kwestiasmaku.com/, a tam… same pyszności 🙂
Zdjęcie mogłoby być lepsze… ale gęsinka stygła, goście czekali, a i mnie samej ślinka za bardzo ciekła 🙂 Przy następnym podejściu do gęsiny na pewno się poprawię 🙂

Składniki:
- 1 kg piersi z gęsi
- 250 ml czerwonego wytrawnego wina
- 250 ml gęstego soku z malin
- 1 łyżka estragonu
- 1 łyżka majeranku
- sól
- pieprz


Olka
28 grudnia, 2013Wygląda bardzo apetycznie. Ja sama jeszcze z gęsi nic nie robiłam, może więc też powinnam na nią "zapolować" w sklepie.
Piłka w Kuchni
29 grudnia, 2013To był mój pierwszy raz, nie żałuję i na pewno będę przygotowywać ją wielokrotnie 🙂
Get-Money.pl
12 grudnia, 2014Pierś z gęsi wygląda bardzo smakowicie. Właśnie takiego przepisu szukaliśmy. Teraz do sklepu po składniki i zabieramy się do pracy. Organizujemy spotkanie przedświąteczne i mamy ochotę na gęsinę 🙂
Piłka w Kuchni
19 grudnia, 2014mam nadzieję, że efekt Was zadowolił 🙂
sama będę przygotowywać gęsinę na świąteczny obiad i tym razem postaram się zdążyć ze zrobieniem zdjęcia 😉