
Tradycją już stały się w naszej rodzinie naleśnikowo-placuszkowe sobotnie poranki. Jeszcze leżąc w łóżkach wspólnie wybieramy ich wersję. Najbardziej lubimy puszyste pancakes z owocami.
W jagodowym sezonie nie moglibyśmy nie spróbować dodać tych cudnych drobnych owoców do ciasta. Inspiracją był przepis stąd: http://www.mojewypieki.com, ale nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmodyfikowała 🙂

Składniki:
- 1,5 szkl. mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka sody
- 3 jajka
- 1 szkl. kefiru
- 2 łyżki miodu
- 1/4 szkl. oleju
- 1 szkl. jagód
Sposób przygotowania:
Wymieszaj osobno suche (mąka, proszek, soda) i mokre (jajka, kefir, miód, olej) składniki. Połącz zawartość obu naczyń tak, aby nie było grudek. Wmieszaj jagody.
Smaż na niewielkiej ilości oleju (uważaj – lubią się przypalać). Odwracaj, gdy strona smażona równo się zrumieni.



Waniliowa Chmurka
24 lipca, 2013ależ smakowicie wyglądają!
mniaam:)
marzą mi się:))
Dziękuję za Twój udział w Jagodowo Nam 5!
Piłka w Kuchni
25 lipca, 2013Polecam je również w wersji na zimno, jako przekąska np. na spacerze 🙂