
Pasztet pełen zdrowia, z pełnowartościowych składników. Idealny z ogórkiem kiszonym i razowym chlebem. Jest nie tylko smaczny, ale i pięknie wygląda. Przyznajcie sami 🙂
W przepisie podaję 4 marchewki – użyłam wytłoczyn po soku, świetnie się sprawdziły 😉
Przepis wydrukowałam z netu – nie mam pojęcia, skąd. Jeśli znajdziecie kiedyś źródło – podeślijcie 🙂

Składniki:
- 4 marchewki
- 4 łyżki oleju
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ziaren kolendry
- 1 łyżeczka kuminu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 2 puszki soczewicy
- 1/2 szkl. płatków owsianych
- 2 jajka
- bułka tarta do posypania
- sól
- pieprz




Aga
4 lutego, 2017Na pewno pyszny , mogę polecić do gotowania wodę z filtra redox fitaqua – woda ta pomaga zadbać o zdrowie, zwalcza wolne rodniki w organizmie i zapobiega wielu chorobom.
Piłka w Kuchni
6 lutego, 2017🙂
Leśny Dwór
6 lutego, 2017Właśnie ostatnio mnie zaciekawiły te wszystkie pasztety z soczewicy. Podobnie jak np. brownie z fasoli – ponoć w ogóle nie czuć tam fasoli 🙂
Piłka w Kuchni
6 lutego, 2017do brownie z fasoli też będę robić podejście 🙂