
Też przygotowujecie większe ilości świątecznych potraw i mrozicie, by w chwilach, gdy po prostu nie macie czasu stać przy garnkach, cieszyć się ich smakiem? Lubię gotować i jeść “na świeżo”, ale są dania, które zawsze robię w większych ilościach. Należą do nich pasztety. W okresie przedwielkanocnym przygotowuję ich duuuuużo, potem mrożę, i np. pod koniec maja cieszę się ich fenomenalnym smakiem 🙂 W tym roku przetestowałam pasztet drobiowy z wiśniami. Wielkanocą smakował. W maju – też 🙂

Składniki:
- 5 udek z kurczaka
- 400 g wątróbki drobiowej
- 2 czerstwe bułki kajzerki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziarnistego
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 2 listki laurowe
- 2 łyżki majeranku
- 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 2 jajka
- 100 g wiśni suszonej



FitHealthyLife
1 lipca, 2015Uwielbiam pasztety. Masz może na przepis z królika?
Piłka w Kuchni
1 lipca, 2015niestety z królika jeszcze nie robiłam… ale wszystko przede mną 🙂