Bułeczki drożdżowe niewielkich rozmiarów wypełnione kapustą i grzybami. Idealne do barszczu lub jako samodzielna przekąska. Tak jak lubisz 🙂 Ciasto możesz tak naprawdę wypełnić dowolnym nadzieniem – Twoim ulubionym.
U nas paszteciki królowały w okresie świąteczno-noworocznym właśnie z kapustą i grzybami.
Składniki:
- 300 ml letniego mleka
- 2 jajka
- 560 g mąki pszennej
- 60 g roztopionego masła
- 1/2 łyżki cukru
- 20 g drożdży świeżych
- 1 łyżeczka soli
- 1 kg kapusty kiszonej
- 100 g suszonych grzybów
- 3 cebule
- 2 jajka
- sól
- pieprz ziołowy
- olej
- roztrzepane jajko
- mak, kminek, czarnuszka, sól morska do oprószenia

What do you think?