
Masz dość pospolitych kanapek? Spróbuj past 🙂
Nawet z tych samych bazowych składników otrzymasz zupełnie inny smak. Wszystko zależy od przypraw 🙂
A że sezon na dynie w pełni – dziś przepis na pastę z pieczonej dyni.

Składniki:
- 2 szkl. pieczonej dyni
- 3 łyżki oleju
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 ząbek czosnku
- pieprz
- garść prażonego sezamu
- natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Upieczoną i wystudzoną dynię włóż do blendera, dodaj sezam, czosnek, olej i przyprawy. Zmiksuj na gładki krem. Na kanapkach posyp posiekaną natką pietruszki. Gotowe 🙂

Smacznego!

Obżarciuch
1 października, 2015bardzo ciekawy pomysł 🙂
Piłka w Kuchni
5 października, 2015dziękuję 🙂
Foodmania
1 października, 2015oj tak, pieczona dynia w formie pasty to zdecydowanie coś pysznego!
Piłka w Kuchni
5 października, 2015znasz może inne kombinacje smakowe? chętnie przetestuję 🙂
healthy dreams
1 października, 2015manim! Wege i pysznie:D
Piłka w Kuchni
5 października, 2015oj tak 🙂
Unknown
3 października, 2015Czas wypróbować 😉
Piłka w Kuchni
5 października, 2015daj znać, czy smakowało 🙂