
Pamiętacie ten smak? Mnie kojarzy się ze śniadaniami w przedszkolu. Z rytuałem wyciągania rączek na wyścigi, bo został już ostatni kawałek z moim ulubionym…

Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- ogórki kiszone
- rzeżucha
Sposób przygotowania:
Jajka drobniutko posiekaj lub zmiksuj blenderem. Dokładnie wymieszaj z majonezem i musztardą oraz przyprawami. Podawaj ze świeżym pieczywem i – wedle uznania – z drobno posiekanym ogórkiem lub rzeżuchą… A może wolisz ze szczypiorkiem? koperkiem? rukolą?

Smacznego!

StudentsKitchen
20 kwietnia, 2014Mmm, pyszna kanapka. 🙂 Uwielbiam takie pasty. 🙂
Piłka w Kuchni
13 maja, 2014proste jest najlepsze 🙂