
Pomysł na tę przystawkę powstał pod wpływem zawartości lodówki 🙂 Były parówki, jajka, ketchup… W sumie niewiele… A ochota na zjedzenie czegoś pysznego była olbrzymia…
Zasmakowało wszystkim 🙂

Składniki:
- chleb – najlepiej tostowy
- parówki
- 1 jajko
- ketchup
- przyprawa do pizzy lub włoska
Sposób przygotowania:
Odetnij skórki od chleba i go rozwałkuj. Każdy kawałek chleba posmaruj ketchupem, ułóż parówkę i zawiń w rulonik. Zepnij wykałaczką. Chleb z wierzchu posmaruj roztrzepanym z przyprawą jajkiem i wstaw do nagrzanego do 200 st. piekarnika. Zapiekaj, aż się zrumieni.

Smacznego!

Picante Jalapeno
22 sierpnia, 2014Extra pomysł!
Piłka w Kuchni
23 sierpnia, 2014🙂
Anonimowy
23 sierpnia, 2014parówki są jak najbardziej zdrowe i jak smakują …
Piłka w Kuchni
23 sierpnia, 2014Wiele zależy od producenta. Można oczywiście kupić parówki z MOM-u nie będąc nawet tego świadomym. Ja zawsze wybieram parówki z szynki, do których jakości nie mogę się przyczepić. Smak parówek często też pozostawia wiele do życzenia, ale każdy ma prawo wybrać to, co lubi 🙂