
Po prostu. Ciacho z pysznym kremem budyniowym. Kojarzące się większości Polaków z Janem Pawłem II i Wadowicami. Kto nie jadł, powinien spróbować.

Składniki:
- biszkopt (wg przepisu)
- 2 budynie waniliowe
- 750 ml mleka
- 4 łyżek cukru
- 250 g masła
- 3 łyżki cukru waniliowego
- 250 ml śmietany kremówki
Sposób przygotowania:
Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój na dwa blaty.
Ugotuj budyń według przepisu na opakowaniu z wykorzystaniem 750 ml mleka z dodatkiem cukru. Wystudzony budyń zmiksuj z miękkim masłem.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywną masę z cukrem waniliowym. Masę budyniową wymieszaj ze śmietaną. Wyłóż na przekrojony biszkopt i przykryj drugim blatem. Posyp cukrem pudrem. Schłódź.

Smacznego!

Natalie
28 listopada, 2013Ten krem wygląda obłędnie ! 🙂
Piłka w Kuchni
28 listopada, 2013A jak wspaniale smakuje…