
Są słodkości, które smakują dobrze o każdej porze roku. Są przepisy, które zawsze się udają. Przepis na te pączki mamy od kilku lat. W okresie karnawału smażymy je obowiązkowo kilkakrotnie. W ciągu roku lubimy przypomnieć sobie ich smak 🙂 Mają tylko jedną wadę – są nienadziane 😉 Rozwiązuję ten problem podając w miseczce domowe powidła śliwkowe lub za pomocą szprycy je nadziewam po usmażeniu 🙂

Składniki:
- 1 kg mąki pszennej
- 1/2 litra mleka
- 6 żółtek
- 15 dag drożdży świeżych
- 1/2 szkl. cukru
- 1/2 szkl. oleju
- 1/2 kostki margaryny
- 1 kieliszek spirytusu
- olej do smażenia



Lena
27 sierpnia, 2014Fajny przepis na szybkie pączki 🙂
Piłka w Kuchni
9 września, 2014🙂
Budująca Mama
27 sierpnia, 2014wow! No to muszę spróbować 🙂 myślę, że kolejną wadą będzie to, że sie szybko kończą 😀
Piłka w Kuchni
9 września, 2014bardzo szybko się kończą 🙂