
Uwielbiam słoneczny kolor dyni. Spodobał mi się pomysł na nadanie tego koloru naleśnikom. Wystarczy puree z dyni i odrobina wolnego czasu. Naleśniki sa nie tylko cudnie żółte, ale też wyjątkowo miękkie i wilgotne. Smakują rewelacyjnie z prażonymi jabłkami i cynamonem 😉

Składniki:
- 1 szkl. puree z dyni
- 1 szkl. mąki
- 350 ml mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka soli


malenka
3 października, 2015Skusiłabym się, nigdy nie jadłam naleśników z dodatkiem dyni :]
Piłka w Kuchni
5 października, 2015warto spróbować 🙂
Asa_6niebo
3 października, 2015i ja nigdy takich nie jadłam, ale chętnie spróbowałabym!
Piłka w Kuchni
5 października, 2015daj znać, czy smakowały 🙂
Unknown
3 października, 2015jakie pyszności 🙂
Piłka w Kuchni
5 października, 2015pyszności polecają się do usmażenia 🙂